Úvod » Sezóna 2015 » 2.liga - články o zápasech

1.kolo - FK Rudná vs FC Šebetov 3:2 (2:2)

publikováno 28.03.2015 (aktualizováno 07.04.2015)

K zahajovacímu utkání nové sezony se nás sešlo celkem osm hráčů, což byl po týdenním sčítání omluvenek rozhodně lepší počet, než na jaký to ještě v pátek vypadalo. Hosté se prvního výkopu zřejmě nemohli dočkat více než náš tým, přijeli snad ve dvanácti lidech. V úvodu utkání byla větší iniciativa na našich kopačkách a hned mohla přinést i gólové ovoce, J.Zelený však po přiťuknutí L.Bárty branku v dobré pozici minul. Rudná pokračovala v mírném tlaku a ten nakonec přece jen přetavila ve vedoucí gól, navíc po velmi pěkné kombinační akci. J.Zelený postupoval po kličce poslednímu obránci sám na šebetovského brankáře, předložil míč do prava na volného R.Mikolína, který jej prvním dotekem ještě vrátil prvnímu jmenovanému a ten se štěstím uklidil míč do opuštěné svatyně hostů. Vedení však rudenským nevydrželo příliš dlouho. Šebetovští přeřadili na druhý rychlostní stupeň a chvilku nás přikovali na své útočné polovině. Když už se zdálo, že jsme z nejhoršího venku, protančil hostující forvard okolo liknavě branícího T.Hlavenky a prostřelil M.Pokorného - 1:1. Našemu brankáři, který chvíli předtím vystřihl jeden ze svých výborných zákroků, prošla tvrdá rána zblízka do sítě přes veškerou jeho snahu nešťastně mezi nohama. Místo zachování chladných hlav jsme se zbytečně vrhli do útočení a Šebetov nás rychle potrestal vedoucí brankou. L.Bárta ztratil při snaze o přehození obránce míč a hosté nám názorně představili instruktážní video s názvem "Správné využití rychlého protiútoku" - 1:2. Po další střele z dálky mohlo být ještě hůře, míč ale orazítkoval pouze spojnici svatyně M.Pokorného. Zvuk nastřelené konstrukce branky byl nakonec jakýmsi budíčkem a rudenští konečně zase přepnuli na vyšší otáčky. Ve dvou slibných šancích se objevil J.Zelený, nejprve po skvělém sklepnutí od M.Ryšavého střílel z úhlu na přední tyč, po druhé z otočky po rychle rozehraném přímém kopu od R.Mikolína. V obou případech mu ale gólovou radost překazil vynikajícími zákroky šebetovský gólman. Chvíli před koncem poločasu předvedla Rudná ukázkovou akci a bylo vyrovnáno. S.Pandula našel vynikající křižnou přihrávkou nabíhajícího L.Bártu a náš kapitán srovnal střelecký krok se šebetovskými.

Druhá půle byla jednoznačně v rudenské režii. Hosté se až na některé vyjímky spíše bránili. V dobré šanci se ocitl M.Ryšavý, ale střelu mu nakonec zablokoval obránce. Po skluzu hostujícího brankáře mimo vápno střílel z přímého kopu R.Mikolín, míč šel těsně vedle. Po přihrávce L.Bárty se náš středopolař znovu položil do střely, ale hostující brankář jeho střelu vytlačil konečky prstů aspoň na tyč. Další míč práskl do tyče po šanci T.Hlavenky. Jedovatý pokus vyslal na šebetovskou bránu i L.Bárta, po dalším dobrém zásahu gólmana znovu bez úspěchu. Na druhé straně mohlo uhodit po dlouhém centru na vysokého útočníka hostů, ale M.Pokorný představil publiku své reflexy a míč tečoval na roh. V zápětí se do sólového nájezdu probíjel S.Pandula, kterého srazil bez minimálně žlutého potrestání poslední obránce hostů. V této době už bohužel plály na hřišti po na obě strany nepřesných výrocích sudího emoce. Ty ještě vygradoval naprosto nesmyslný zkrat jinak vynikajícího gólmana hostů. Ze skrumáže ve vápně šebetovských se totiž sedm minut před koncem narodil třetí gól rudenských - míč se nakonec sice dostal na kopačky  šebetovského obránce, ten jej však místo do bezpečí odpálil přímo do nohou dobíhajícího M.Ryšavého, od kterého se odrazil do sítě! Radost z regulérního gólu však z ničeho nic přerušil řev hostujícího gólmana, že ho někdo z rudenských kopnul do hlavy. Nejbližší rudenský hráč byl však od něho skoro metr a půl... Bohužel se k řečnění přidali postupně všichni a bylo vymalováno.  Konec utkání se nesl v silně negativním duchu, nicméně změnu skóre už další vývoj nepřinesl.

V utkání potěšil především výkon ve druhé půli, dále pak jistý výkon středové řady tvořené dvěma "svitaváky" v našem dresu. Radost ze zasloužených tří bodů však přece jen kalí nervózní konec zápasu.

Góly FK Rudná:

J.Zelený, L.Bárta, M.Ryšavý

Sestava:

M.Pokorný - L.Pandula, T.Hlavenka - R.Mikolín, M.Ryšavý - L.Bárta, J.Zelený, S.Pandula

Fotogalerii ze zápasu najdete zde.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz