Úvod » Sezóna 2015 » 2.liga - články o zápasech

6.kolo - AC Kozárov vs FK Rudná 4:2 (1:1)

publikováno 09.05.2015

Slavné jméno Kozárova vzbuzovalo respekt, na dobře připravené hřiště domácího několikanásobného šampiona první ligy, tak nakonec dorazil i větší počet rudenských než je poslední dobou obvyklé. Utkání jsme zahájili v duchu těch minulých, tedy aktivní hrou, která záhy přinesla své ovoce. T.Hlavenka našel J.Zeleného, který střelou z otočky rozvlnil síť za zády kozárovského brankáře. Z dobré pozice pák pálil R.Henčl, střela šla mimo. Velkou šanci skóre navýšit měl ještě T.Hlavenka, který šel po přťuknutí S.Panduly sám na brankáře, ale řečeno hokejovou terminologií "pouze mu vyprášil betony". Tato šance znamenala jakýsi zlom ve vývoji utkání. Domácí postupně zahřívali své ofenzivní motory, nicméně s naší velkou pomocí zbytečných ztrát uprostřed hřiště. Po jedné takové přišel rychlý brejk Kozárova, údajný faul J.Zeleného a z nařízeného přímého kopu příliš krutý trest - 1:1. Po vstřeleném gólu byli domácí na koni, ovšem žádnou velkou šanci si nevytvořili. Stejně tak rudenští, jenž se omezili pouze na nepřesné střely z dálky.

V úvodu druhé půle nás obranným zákrokem zachraňoval T.Hlavenka, který po šanci domácích vykopával míč z brankové čáry. Jenže stokrát omílané klišé "nedáš-dostaneš" zaúřadovalo i pod kozárovskou rozhlednou - rychlý kontr vedl L.Kubečka, pomyslnou štafetu s míčem předal na vápně M.Kuncovi, který jej milimetrově předložil R.Henčlovi. Ten si může svoje dělostřelecké pokusy nechat patentovat, míč se zatřepotal v šibenici a přinesl Rudné vedení 2:1. To se nám bohužel nepodařilo udržet příliš dlouho, což byl zřejmě nejdůležitější moment celého utkání. L.Kubečka ve snaze zrychlit hru vhodil míč z autu na R.Henčla, který o něj, obklíčen přesilou, přišel. Bleskový brejk zakončili domácí milimetrově, 2:2. Za dvě minuty bylo mezi rudenskými smutno ještě více. Míč se po ubráněném autu dostal ke kopačkám nekrytého nabíhajícího hráče, který si s ním věděl rady a uklidil jej do sítě. Vedení už si zkušený domácí tým vzít nenechal, ba naopak přišlo jeho definitivní potvrzení. Po další zbyčné ztrátě odskočili domácí na rozdíl dvou branek. Malé dejá-vu pak zažila naše obrana, kdy po nedozumění mezi T.Hlavenkou a M.Pokorným musel náš obránce už podruhé odkopávat míč z opuštěné klece. Domácí hráli dobře pozičně, nicméně Rudná si ještě dokázala vypracovat pěkné šance a mohla utkání zdramatizovat. Činila se zejména dvojce R.Henčl-L.Kubečka, bohužel bez gólové efektu. Po jejich rychlé kombinaci se ocitl L.Kubečka sám před brankářem, mířil ale nad. Ve stejné pozici se o něco později objevil i S.Pandula, ten míč špatně trefil a poslal jej vedle. Zadní partie našeho útočníka pak nešťastně zastavily pokus L.Kubečky, jenž směřoval do opuštěné branky domácích. Zdramatizovat utkání nám prostě nebylo přáno, prudký liják nás pak z Kozárova vyprovodil s prohrou 2:4.

Kozárovští jen potvrdili naše předpoklady. Jedná se o jeden z nejlepších týmú, proti kterým jsme kdy hráli. Za zmínku stojí i jejich vlastní "kotel", který své hráče po celé utkání, leckdy i vtipně, povzbuzoval.

Góly FK Rudná:

J.Zelený, R.Henčl

Sestava:

M.Pokorný - L.Pandula, T.Hlavenka, L.Zelený - L.Bárta, M.Kunc, L.Kubečka, J.Zelený - R.Henčl, S.Pandula

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz