Úvod » Sezóna 2014 » 3.liga - články o zápasech

8.kolo - FK Rudná vsTJ SOKOL Křetín 2:1 (1:0)

publikováno 07.06.2014 (aktualizováno 13.06.2014)

Před utkáním samotným chodila kvůli nejrůznějším povinnostem jedna hráčská omluvenka za druhou a bylo jasné, že proti neoblíbenému soupeři, na kterého se nám navíc tradičně nedaří, nastoupí značně okleštěná sestava. Hosté podporovaní svými početnými fanoušky dorazili ve větším počtu než borci Rudné - k vystřídání měli připravené tři borce, oproti jednomu rudenskému. V úmorném vedru se od počátku hrál poměrně svižný fotbal, v němž se rudenští svému tradičně běhavému soupeři nejen vyrovnali, ale v leččems jej i předčili. Úvodní šanci si sice připsali křetínští, kteří po teči Tomáše Hlavenky nastřelili tyčku, postupem času ale přibývaly brankové příležitosti především na domácí straně. Dvakrát se pěkně individuálně prosazoval Lukáš Bárta, brankář hostů výbornými zákroky nadějné akce zneutralizoval. Do další šance se pak proháčkoval Martin Kunc, branku hostů ale přestřelil. Pak se zastřeloval i Roman Henčl, ani jeho projektily však cíl nenašly. Křetínští měli možná míč na svých kopačkách častěji, brankové příležitosti však prakticky neměli. Když už ke konci první půle docházely našim hráčům síly a poločas směřoval k nerozhodnému stavu, dostala Rudná výhodu přímého kopu. Po rozehrávce Tomáše Hlavenky se pak míč krkolomně a trošku se štěstím dostal k nehlídanému Lukáši Svobodovi a ten jej napálil pod víko křetínské branky. Rudná si pak svůj náskok do poločasové přestávky pohlídala. Dějství druhé načal svým pokusem Lukáš Bárta, který se proháčkoval přes dva bránící hráče a křižnou střelou těsně minul vzdálenější tyč. Na tuto šanci pak ještě navázal Martin Kunc, který se protlačil ke střele, ta však opět minula prostor vymezený třemi tyčemi. Další branky se pak diváci přece jen dočkali, potěšila ale příznivce oranžových křetínských barev - tvrdou střelu jednoho z hostů vyrazil Milda Pokorný jen do míst, kde hlídkoval další z křetínských hráčů a ten poslal balón do sítě. Vstřelená branka byla pro hosty živou vodou, tlačili se do zakončení, ovšem až na dva ošemetné auty žádnou jasnou brankovou příležitost neměli. Z chvilkového útlumu se Rudná probrala a její hráči začali ždímat poslední zbytky svých sil. Na hrotu útoku se celý zápas statečně rval Roman Henčl, který se ještě párkrát zastřeloval než se dočkal svojí chvíle - pět minut před závěrečným hvizdem se zbavil dotírajícího obránce, navedl si míč na levou nohu a nevídanou bombou poslal balón pod břevno křetínské branky. V posledních minutách pak byl ještě nevybíravým zákrokem zraněn Lukáš Bárta, který už pak nemohl nastoupit, nicméně rudenští si závěr zápasu zkušeně pohlídali a dokráčeli k třem bodům.

V horkém odpoledni a pouze s jedním hráčem na střídání si tak Rudná připsala jedno ze svých nejcenějších vítězství, navíc nad obávaným soupeřem. Všichni hráči zaslouží za svůj dnešní výkon absolutorium.

 

Góly FK Rudná: L.Svoboda, R.Henčl

Sestava FK Rudná:

M.Pokorný – T.Hlavenka, L.Pandula - L.Bárta, L.Svoboda - M.Kunc, R.Henčl

Fotogalerii ze zápasu najdete zde.

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz