Úvod » Sezóna 2014 » 3.liga - články o zápasech

10.kolo - FK Rudná vs FC Rozsíčka 3:2 (1:1)

publikováno 21.06.2014

Před posledním jarním domácím zápasem jsme doufali v hojnou účast hráčů, abychom se mohli fanouškům představit v plné síle, nicméně skutečnost byla z nejrůznějších důvodů zcela jiná. Bylo nás jak do mariáše, navíc Michal Ryšavý, motor naší středové řady, mohl odehrát jen poločas, protože ho čekala 12-ti hodinová pracovní směna v daleké Litomyšli. Další špatnou zprávou byl páteční lehký otřes mozku spojený s pohmožděnými zády našeho nejlepšího střelce Lukáše Bárty. Ten však nakonec ukázal velké srdce válečníka a zápas, byť s velkými bolestmi odehrál. Kloubouk dolů před takovým přístupem! Aby si tak mohli někteří hráči aspoň na chvíli odpočinout, musel se do dresu převléci i stále ještě nedoléčený Honza Zelený. Hosté měli k dispozici ke střídání celé dvě pětky, mohli jsme se tak obávat nejhoršího.

Úvod zápasu nám ovšem vyšel skvěle. Ve třetí minutě podržel Lukáš Bárta míč, českou uličkou jej nabídl Tomáši Hlavenkovi, který jej s přehledem uklidil do sítě. Vedení nám bohužel nevydrželo příliš dlouho. Hráči Rozsíčky předvedli na naší polovině pěknou akci, střílenou přihrávku uklidil do šibenice nešťastným vlastencem Tomáš Hlavenka. Obdržená branka však na rudenských nezanechala žádné stopy a domácí byli lepším týmem. V nadějné šanci se ocitl Lukáš Bárta, jeho dělovka ale mířila nad břevno. Obrovskou šanci pak  doslova zavraždil Martin Kunc, kterého ke skórování do prázdné branky vyzval Slávek Pandula - našemu útočníkovi ale byla zívající branka malá. Bombou z dálky se ještě prezentoval opět výborně hrající Libor Pandula, to však už byla labutí píseň rudenských. Síly docházely rychle a konci poločasu pak dominovali hosté. Držení míče jim ale nebylo nic platné, rudenská obrana Rozsíčce nedovolila vytvořit si jakoukoliv vyloženou příležitost. Ovšem poločasový hvizd byl přesto pro naše barvy vysvobozením.

S obavami jsme vstupovali do dějství druhého, stáhli jsme zálohu na dva hráče a v útoku ponechali samotného Slávka Pandulu. Taktika byla jasná - řecký beton. Než se však v kiosku stihla dotočit všechna objednaná piva, Rudná se radovala v zápase podruhé - Lukáš Bárta nechal promluvit svou levačku a poslal míč vedle nohy hostujícího gólmana do sítě. Vstřelená branka nás nabudila, hráli jsme zodpovědně, hosté nedokázali přetavit svou početní převahu k překonání naší obrané linie. Naopak to byla i nadále Rudná, která měla šance ke skórování. Podruhé v zápase vyslal k soupeři svůj projektil Libor Pandula, k úspěšnému zakončení scházely milimetry. Následně se přes dva hráče uvolnil Martin Kunc, střelu však nasměřoval do hostujícího brankáře. Slávek Pandula svou nenápadnou střelu schoval mezi nohy obránce, brankář Rozsíčky ji na poslední chvili posunul aspoň do tyče. Jak je fotbal jednoduchý pak předvedlo duo Hlavenka-S.Pandula. Stačil rychle vhozený dlouhý aut do rozhozené obrany, druhý jmenovaný si pak pohybem odstavil dotírajícího obránce a z otočky zvýšil na 3:1. Hosté vrhli všechny síly do útoku, pět minut před koncem dokonce překonali i našeho brankáře, míč však z brankové čáry odkopl Tomáš Hlavenka. V nastavených dvou minutách  se nakonec hosté ještě jednou dokázali prosadit, když využili nedůsledného bránění Honzy Zeleného. Na více už ale neměli čas a Rudná si tak mohla připsat veledůležité tři body za vítězství 3:2.

Bylo to ubojované, bolavé, spoustu sil stojící, ale zároveň zasloužené vítězství nad početným a běhavým soupeřem.

Góly FK Rudná: T.Hlavenka, L.Bárta, S.Pandula

Sestava FK Rudná:

M.Pokorný – T.Hlavenka, L.Pandula - M.Ryšavý - L.Bárta, M.Kunc, S.Pandula, J.Zelený

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery