Úvod » Sezóna 2014 » 3.liga - články o zápasech

11.kolo - BC Červánky Rájec vs FK Rudná 0:1 (0:1)

publikováno 30.06.2014

V dosavadních čtyřech střetnutích se vždy radoval ten tým, který hrál právě doma a utkání končila velmi těsnými výsledky. Nejinak tomu bylo i v pátém vzájemném zápase, ve kterém Rudná konečně dokázala prolomit prokletí Rájeckého pískoviště. V úvodu utkání jsme si vypracovali dvě pěkné šance - v té první sice po souhře Roman Henčl-Martin Kunc druhý jmenovaný minul, ta druhá v desáté minutě ovšem znamenala změnu skóre. Po rohu Slávka Panduly střílel Lukáš Bárta, brankář domácích míč neudržel a Tomáš Hlavenka svým důrazem poslal rudenské do vedení. Ráječtí zahrozili dvě minuty poté, ve spolupráci s naším střelcem gólu hasil nebezpečnou šanci brankář Milan Pokorný. Ve dvacáté minutě Rudná vybojovala přímý kop, když byl za dres držen S.Pandula. Ten se sám převtělil do role exekutora, poslal míč na Bártu, ten ovšem bránu Rájce minul. Teprve poté vyslali první střelu mezi naše tři tyče i domácí, Pokorný byl ale připraven. Rychlý protiútok pak mohl zakončit znovu Bárta, těsně před brankou však nezacílil přesně. Náš útočník pak ztrátou míče nabídl Rájci možnost brejku tři na jednoho, šanci však zmařil výborný zákrok Pokorného. V této fázi zápasu opanovali ráječtí střed hřiště, byli lepší v držení míče a vytvářeli si jednu nebezpečnou šanci za druhou. Náš brankář ovšem několika zákroky udržel čisté konto, v samém konci poločasu mu pak pomohla i tyč.

Druhá půle začala navlas stejně jako půle první - znovu se prosazovala útočná dvojice Henčl-Kunc a znovu svůj útok zakončila střelou vedle. V zápětí měli domácí výhodu rohového kopu, po rozehrávce pálil rájecký forvard tvrdě mimo. Rudenští se nechtěli při rozehrávce rohových kopů zahanbit a mířili i přesněji - Radek Mikolín ale z voleje napálil pouze brankáře. Ve třinácté minutě předvedl jeden ze svých efektních zákroků Milan Pokorný, když vyrážel další dělovku Červánků. Domácí se hnali za vyrovnáním a v obraně nechávali malá okénka. Jedno takové nám pak nabídlo nadějný protiútok tři na jednoho, Romana Henčla však zradilo zpracování a bylo po šanci. Náš útočník pak byl o chvíli později tvrdě faulován, z následného přímého kopu pálil Libor Pandula vedle. Vzápětí předvedli krásnou akci domácí, vyšachovali naši obranu, ale míč znovu minul tyč naší branky. Rájec si pak stejně jako v prvním poločase vynutil tlak a následujících deset minut bušil do naší obrany, ovšem bez gólového efektu. Nápor přerušila teprve aktivita Mikolína a hlavně hezká akce Lukáše Bárty. Ten prošel mezi třemi hráči, vystřelil, míč však pouze zaklepal na tyč. Závěrečné minuty si pro sebe opět uzmuli ráječtí, hnaní touhou vyrovnat. Byli k němu blízko, po závaru před naší brankou míč z domácích kopaček znovu líznul tyč. Poslední naději pak domácím nabídl náš faul a následný přímý kop, vstřelit gól ale domácím souzeno nebylo. Na druhé straně mohl v nastavení uzavřít skóre po kombinaci Kunc-Mikolín druhý jmenovaný, brankář Rájce ale se štěstím vyrazil.

V závěru jarní části narazila Rudná na nejlepšího soupeře. Domácí, zřejmě posíleni o hráče ze skončených soutěží ve velké kopané, předváděli běhavý fotbal, plný soubojů a v ofenzivě dobře využívali velikosti svého hřiště. Rudná však konečně dokázala na rájecké půdě vstřelit aspoň jeden gól a i díky obětavému a týmového výkonu získala další tři body.

Gól FK Rudná: T.Hlavenka

Sestava FK Rudná:

M.Pokorný – T.Hlavenka, L.Pandula - R.Mikolín, L.Svoboda - L.Bárta, M.Kunc, S.Pandula, R.Henčl

 

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery