Úvod » Sezóna 2014 » 3.liga - články o zápasech

16.kolo - FC DYNAMO Čížovky vs FK Rudná 5:0 (3:0)

publikováno 14.09.2014

Na boskovické hřiště s umělým povrchem odcestovala provázena nedělním ranním deštěm silná o početná výprava, v níž chyběli pouze jinak stabilní článek týmu Lukáš Bárta a rekreující se Roman Henčl. Domácí představili jiné složení sestavy než jaké prezentovali na rudenské trávě v jarní části. Od úvodního hvizdu se hrál svižný zápas, v němž si oba týmy vypracovali řadu šancí na vstřelení prvního gólu. Na rudenské straně byl nejblíže Lukáš Svoboda, jeho dva pěkné pokusy ale mířily těsně mimo prostor vymezený třemi tyčemi. Domácí Dynamo hrálo trpělivě a využívalo každé chybičky v naší mezihře. Ta přišla i před první brankou zápasu - z nepříliš nebezpečné situace se hráč Dynama lehce dostal přes tři naše bránící až k hranici vápna a střelou k tyči napnul síť za zády Milan Pokorného. Tento políček nás příliš neprobral a tak nám jej čížovečtí borci názorně zopakovali i po druhé. Po téměř identické akci a laxnímu přístupu v bránění sice Milan Pokorný na střelu zareagoval, na následnou dorážku ale už nikoliv. Tyto dvě branky od sebe dělily tři minuty, v nichž se ve velké šanci objevil Tomáš Hlavenka - po pěkném náběhu na zozehrávaný roh ovšem branku minul. Domácí vlčáci ale štvali lovenou rudenskou zvěř dokonale, nechali ji nadechnout, aby vzápětí přidali třetí ránu do vazu, tentokráte po úspěšném brejku dva na jednoho. Na nepříznivý vývoj skóre už bylo nutné reagovat, Rudná vytvořila útočnou formaci třech mladých pušek ve složení Michal Ryšavý, Radek Mikolín a Lukáš Svoboda, jež svým pohybem na domácí platila. Před koncem poločasu tak spatřila světlo světa i první chyba domácích. Míč propadl až na osamoceného Radka Mikolína, ten však v tváří tvář brankáři nemířil přesně. Po přestávkovém odpočinku se jala zvrátit osud zápasu již zmiňovaná útočná trojice a od první minuty přikovala Dynamo na jeho obranné polovině. Vypracovala si řadu šancí, z nichž se ale gólově neurodilo. Tlak na domácí bránu tak měl v podstatě jediný efekt - rozchytání vynikající domácího brankáře. V době, kdy náš útočný tlak slábnul, přišel po špatné přihrávce Tomáše Hlavenky jeho definitivní konec. Čížovečtí se chopili nabízené šance a i podruhé přetavili nájezd dva na jedoho v branku, v pořadí už čtvrtou. Zmar a chaos ve hře celého týmu pak podtrhla pátá branka, při níž se propadlo při bránění rohového kopu. Hrozivé skóre jsme se alespoň pokusili zkorigovat, ovšem domácí brankář byl jedním slovem fantastický a nulu na svém kontě si vzít nenechal.

Domácí hráli výborně, takticky dobře a zodpovědně z obrany a využívali našich chyb. Umělý povrch nám příliš nesvědčí a v plné nahotě se na něm ukázal fakt, že nejsme ve většině případů schopni překonat zformovanou obrannou formaci jinak než nákopem. Celkově to ale byl vyrovnaný zápas, výsledné skóre až tak úplně neodpovídá dění na hřišti. Utkání rozhodlo lepší týmové pojetí domácích a jejich hráčské individuality. Takto složený tým patří určitě výše než "jen" do třetí ligy. Zatím suveréně nejlepší soupeř, na kterého jsme letos narazili.

Sestava FK Rudná:

M.Pokorný – T.Hlavenka, L.Pandula, L.Svoboda - M.Ryšavý, R.Mikolín - L.Kubečka, M.Kunc, S.Pandula, J.Zelený

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery