Úvod » Sezóna 2014 » 3.liga - články o zápasech

22.kolo - FK Rudná vs BC Červánky Rájec 3:2 (3:0)

publikováno 25.10.2014

Na poslední zápas sezóny se dostavila početná sestava, v soutěži zachránění hosté přijeli s dvacetiminutovým zpožděním pouze s jedním hráčem na střídání. Přesto začali utkání lépe a než si rudenská souhra pořádně sedla, mohli jít do vedení. Rájecké střelce ovšem dvakrát vyčapal M.Pokorný. Role ostřelovače se pak ujal L.Bárta a to doslova - jeho první ránu odnesl obličej bránícího hráče, který se naštěstí po chvilce vrátil do hry. Druhý pokus našeho nejlepšího střelce už byl ale přesný, typická střela levačkou přinesla vedení 1:0. Naše další pokusy míříli mimo bránu, v 15.minutě už se ale stav zápasu měnil podruhé. T.Hlavenka si našel výhoz rájeckého brankáře a hlavičkou posunul míč k J.Zelenému, který se trefil střelou z otočky. Dvoubrankové vedení se na pomyslném ukazateli skóre nevyjímalo příliš dlouho, dvojice L.Bárta-J.Zelený si dvakrát vyměnila míč a první jmenovaný poslal odrazem od tyče třetí pozdrav do rájecké sítě. Leckdo si mohl myslet, že zápas už bude jen otázkou skóre, což také zbylé minuty první půle a velká část poločasu druhého naznačovaly. Jenže rudenské mužstvo čtvrtý gól ne a ne přidat. Ještě v první půli byl blízko L.Pandula, jehož střela skončila na tyči, v úvodních minutách druhého dějství i L.Kubečka. Ten však zívající bránu po přihrávce J.Zeleného přestřelil. Hosté sice nepůsobili odevzdaně a často organizovali útočné výpady, ty však spolehlivě neutralizoval M.Pokorný. Na rudenské kopačky se jakoby přilepila smůla a nutno podotknout, že se několika skvělými zákroky blýsknul i rájecký brankář, jenž zřejmě nejtěžší zákrok vytáhl proti střele J.Zeleného - míč letící do šibenice reflexivně vyboxoval. Blízko dalšímu hattricku byl L.Bárta, tvrdá střela však mířila tentokrát vedle. Do několika šancí se proháčkoval i L.Kubečka, ani tomu ale nebylo přáno. Po akci L.Bárty zakončoval pěkně J.Žahour, proti jeho premiérovému zápisu mezi střelce byl znovu výborný zákrok hostujícího brankáře. Ke své pumelici se v zápětí dostal R.Henčl, hrající dnes na postu obránce, ovšem ani jeho zakončení nemělo gólové parametry. A tak se stalo, co se nakonec asi stát muselo - M.Pokorný sice hasil nedůsledné bránění celého týmu dost dlouho, nakonec ale kapituloval. Míč propadl za naši obrannou linii a hostující hráč neměl se zakončením problémy. Poslední fázi zápasu jsme sice trávili na soupeřově polovině, ovšem čtyři minuty před koncem nám ráječtí znovu utekli a snížili na rozdíl jedinného gólu. Na vyrovnání však hostům zbylo příliš málo času, rudenští si vedení a vítězství pohlídali. 

Za velice úspěšnou a bodově rekordní sezónou jsme sice mohli udělat herně poněkud lepší tečku, ale je třeba si přiznat, že po získání jistoty vítězství ve třetí lize se vytratila značná část energie a poslední tři zápasy se odehráli víceméně z povinnosti (ovšem bodově úspěšně).

Góly FK Rudná: L.Bárta 2, J.Zelený

ŽK: T.Hlavenka

Sestava FK Rudná:

M.Pokorný – T.Hlavenka, L.Pandula, R.Henčl - M.Ryšavý, L.Bárta - L.Kubečka, J.Zelený, J.Žahour

Kalendář akcí

« 03 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery