Úvod » Sezóna 2015 » 2.liga - články o zápasech

3.kolo - FK Rudná vs TORPÉDA Vážany 0:2 (0:0)

publikováno 18.04.2015 (aktualizováno 21.04.2015)

Tímto zápasem pro nás defacto začala druhá liga, neboť jsme po dvou kolech konečně narazili na neokoukaného soupeře. Bohužel se k zápasu sešlo pouze torzo týmu, zatímco hostů, v tu chvíli trůnících na druhém místě tabulky, dorazilo deset. S dvěmi záložníky a jedním útočníkem v sestavě jsme do zápasu vstoupili aktivněji, lépe jsme kombinovali, zatímco Vážanům trvalo osahávání hřiště nepatrně déle. Nicméně se nám ne úplně koncentrovaného soupeře gólově zaskočit nepodařilo. Nejblíže tomu byl v této aktivní desetiminutovce J.Zelený, který pálil bez přípravy po sklepnutí S.Panduly, ovšem brankář hostů předvedl první ze svých skvělých zákroků. Vážanští se pak postupně dostali do hry, využívali rychlého střídání a začali zle zatápět naší obraně, kterou musel několikrát podržet M.Pokorný. Po chvilkovém tlaku Vážan se hra opět vyrovnala a oba týmy se střídaly v útočných výpadech. Na rudenské straně byla nejnebezpečnější dvoušance L.Bárty chvíli před poločasovým hvizdem. Nejprve jeho střelu spacifikovali až obránci na brankové čáře, s dorážkou si pak poradil brankář.

Do druhé půle jsme vstupovali s cílem co nejvíce ušetřit síly a pokud možno gólově udeřit, což se nám bohužel z mnoha šancí nepodařilo. I vážanští sice měli své nebezpečné šance, ovšem ty opravdu stoprocentní se přece jen rodily na rudenských kopačkách. Po dlouhém pasu L.Panduly vstřelil dokonce T.Hlavenka branku, nicméně jí dosáhl rukou, k čemuž se sportovně přiznal a rozhodčí ji správně neuznal. Po hezké kombinaci se pak po zpětné přihrávce S.Panduly ocitl v palebné pozici J.Zelený, místo zakončení ale zvolil přihrávku na M.Kunce, která se ovšem vůbec nepovedla a nadějná situace přišla v niveč. Další tutovku měl na hrotu útoku sám se bijící S.Pandula, tváří v tvář brankáři ale nastřelil pouze jeho nohy. Do třetice se kalich hořkosti naplnil při tutovce T.Hlavenky, který sám před brankářem chtěl akci místo zakončení ještě vyšperkovat přihrávkou, která adresáta nenalezla. A tak zákonitě přišel trest. Hosté využili ojedinělý brejk a se štěstím se ujali vedení. Do konce zápasu zbývalo 15.minut a nám už znatelně ubyly síly. Ty se ale podařilo alespoň trochu zmobilizovat. Po dalším dlouhém pasu L.Panduly hlavičkoval zády k brance T.Hlavenka, míč se po šťastném zákroku brankáře odkutálel mimo tři tyče. Blizoučko gólu byl L.Bárta, prudký centr S.Panduly ale před hlavou našeho kapitána mírně nadzvedl hostující obránce a zabránil tak skoro jistému vyrovnání. V pádu střílel po rohu levačkou J.Zelený, míč trefil pouze nohy před brankařem stínujícího M.Kunce. Poslední minuty utkání už jsme dohrávali při snaze vyrovnat opravdu na krev a na vůli. Vážanští nás ale ještě jednou dokázali přetlačit a definitivně si tak zajistit tři body.

Fyzicky náročné utkání, hrané téměř bez střídání. Ověřili jsme si, že v šesti lidech v poli nemáme šanci ve druhé lize uspět nebo v ní hrát aspoň důstojnou roli.Soupeř nás dnes totiž neporazil kvalitou, ale kvantitou a především díky vynikajícímu výkonu brankáře. Při vší úctě k hostům je to ale pro nás jednoznačná ztráta tří bodů.

Sestava:

M.Pokorný - L.Pandula, T.Hlavenka -  L.Bárta, J.Zelený, M.Kunc - S.Pandula

Fotogalerii ze zápasu najdete zde.

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery