Úvod » Sezóna 2015 » 2.liga - články o zápasech

5.kolo - FK Rudná vs FC Rašov 6:1 (4:1)

publikováno 02.05.2015

Naši stále ještě okleštěnou sestavu doplnil L.Zelený, který si tak odbyl letošní premiéru v mistrovském zápase. Hosté na tom byli o jednoho hráče húře, měli k dispozici pouze jednoho muže na střídání. Úvod zápasu se nesl v poměrně ostrém tempu, rašovští se představili jako běhavý a poměrně dobře technicky vybavený tým, s rychlým přechodem do útoku. Jenže jejich nadšení ihned schladil v úvodu článku zmiňovaný L.Zelený, který při svém prvním střídání a prvním dotekem do míče vůbec, otevřel gólový účet. Poměrně brzy to bylo už o dva góly, kdy se svým typickým způsobem prosadil T.Hlavenka - naběhl si na aut S.Panduly a nedal rašovskému brankáři šanci a tím v podstatě odstartoval divokou čtyřminutovku. Chvíli po rozehrání se totiž prosadili i hosté. L.Zelený si proti útočícímu hráči nepočínal zrovna důrazně, ten toho využil a rychlou střelou k tyči snížil na rozdíl jedinné branky. Téměř v zápětí to ale bylo znovu o dvě branky a Rudná předvedla akci jak z učebnice malého fotbalu. M.Kunc na půli hřiště převzal míč, poslal jej do kraje hřiště na nabíhajícího L.Pandulu, který jej z první posadil na nohu S.Panduly, který jej rovněž z první uklidil do sítě. Obrana hostů byla v tuto chvíli v rolích statistů. S.Pandula pak mohl přidat i další gól, po přihrávce T.Hlavenky šel sám na brankáře, balon ale poslal mimo tyče. Rašovští podnikali své útočné výpady s téměř stále stejným vzorcem, kdy si rychle předávali míče z první a tím vyřazovali z činnosti naši záložní řadu. Mužem na svém místě byl ale jako vždy M.Pokorný. Do konce poločasu se rudenským nakonec ještě podařilo své vedení navýšit. Po rohovém kopu se k odraženému míči dostal J.Zelený, kličkou se zbavil obránce a ranou levačkou zvýšil na 4:1.

Hosté, ačkoliv měli pouze jednoho hráče na střídání, byli skvělě fyzicky připraveni, během poločasu rozhodně neodpadli. Cíl do druhého poločasu byl tedy jasný - nepustit rašovské do hry. Hosté také nastoupili ofenzivně, vydatně podporování vytahujicím se brankářem, který hrál chvílemi třetího obránce. Nicméně přece jen dělali poměrně dost chyb, kterých se dalo využít. Jen S.Pandula se dvakrát ocitl sám před brankařem, bohužel v obou šancích mířil vedle branky. Po zachycení přihrávky upaloval od půlky sám na branku i L.Bárta, který ale potvrdil, že svou střeleckou jistotu z loňska stále hledá a vystřelil pouze slabě do nohou brankaře. Škoda, náš kapitán by moc potřeboval úspěšnou trefu. Rašovští nás pak na chviličku zatlačili, při jednom z výpadů byli blízko vstřelení branky, jenže z nadějné situace sami inkasovali. Míč se po šanci hostujícího útočníka ocitl po zákroku M.Pokorného uvnitř našeho vápna na chviličku nehlídaný, než jej ukořistil vracející se J.Zelený, který jej pak ihned přes celé hřiště napáli na rašovskou branku. Hostující gólman byl v tu chvíli daleko od své brány a tak mohl spolu s diváky pouze sledovat let míče do sítě - nádherný moment a 5:1. Rašov i přesto nezměnil styl hry, obranu měl hodně otevřenou a to přinášelo další rudenské šance. Chyba v rozehrávce nakonec vyústila i v šestý gól, s chutí hrající T.Hlavenka sebral míč váhajícímu obránci a ukázal, jak se proměňuje sólový nájezd na gólmana. Náš obránce byl i blízko hattricku, po rohovém kopu S.Panduly ale mířil z vynikající pozice z hranice vápna nad. I dál jsme poměrně úspěšně zahazovali vypracované šance, výsledné skóre mohlo být i vyšší. Dobré možnosti měli např. M.Kunc, znovu T.Hlavenka nebo J.Zelený, ovšem některé z nich jsme řešili zbrkle nebo až příliš pro diváky a překombinovali je. Celkové skóre se tak zastavilo v poměru 6:1 pro domácí.

Hosté se představili jako naprosto klidný tým, utkání se hrálo bez zbytečných emocí, ale se spoustou šancí a diváci si určitě přišli na své. Rašov se i přes vysokou porážku rozhodně nemá za co stydět, jejich tým má před sebou, vzhledem k věkovému průměru, určitě nadějnou budoucnost, disponuje šikovnými fotbalisty. Na podzim nás nebude čekat nic lehkého.

Góly FK Rudná:

T.Hlavenka 2, J.Zelený 2, L.Zelený, S.Pandula

Sestava:

M.Pokorný - L.Pandula, T.Hlavenka - L.Bárta, J.Zelený, M.Kunc, L.Zelený - S.Pandula

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery