Úvod » Sezóna 2015 » 2.liga - články o zápasech

9.kolo - FK Rudná vs ARTIS Bedřichov 2:5 (2:2)

publikováno 31.05.2015 (aktualizováno 08.06.2015)

Pouťový víkend rudenským příliš fotbalové radosti nepřinesl. Sešlo se nás pouze sedm, hosté dorazili se třemi borci na střídání. V dusném počasí jsme se nechtěli nikam hnát, pokud možno vstřelit první branku a zahájit prešovský beton. První úkol jsme díky rohovému kopu a náběhu T.Hlavenky splnili, druhý už ne. Střelec vedoucího gólu zbytečně vyrazil na půlce hřiště mezi dvojici hostujících hráčů, kteří si pak bleskurychle vyměnili míč a brejk zakončili dokonale. Náš obránce si ale vzápětí řekl o odpustek, kdy nás znovu poslal do vedení po doklepnutí přímého kopu L.Bárty. V tuto chvíli jsme měli Bedřichov na lopatě, dvě obrovské šance spálil M.Kunc, třetí pak S.Pandula, který nedokázal zakončit pohlednou kombinaci s L.Pandulou. Místo navýšení skóre tak přišlo naprosto zbytečné vyrovnání, kdy bedřichovští zničeho vytvořili maximum. Znovu přišla zbytečná ztráta míče a ačkoliv jsme jej měli několikrát možnost odpálit do bezpečí, vždycky skončil přilepený na hostujících kopačkách a nakonec i v síti. Po vstřeleném gólu začali hosté díky rychlému střídání získávat převahu, kterou ale nedokázali do konce poločasu zužitkovat.

Poločasovou přestávku vyplnila stejná slova jako před prvním dějstvím, tudíž trpělivě bránit a hlavně nebláznit, protože soupeř nejenže působil navýsost fotbalově, ale navíc i rychle „hokejově“ střídal a měl tak rozhodně větší fyzický fond než torzo našeho týmu. Jednoduchá taktika ovšem dostala povážlivou trhlinu hned v úvodu poločasu – hosté kopali roh, míč se přes dva bránící hráče dostal k M.Pokornému, který jej nešťastně vyrazil do nohou J.Zeleného, odkud se odrazil do sítě. Aby byl černý vstup do poločasu dokonán, přišla další pohroma. Téměř vzápětí sklepával S.Pandula dlouhý míč na J.Zeleného, ten jej však čekal na jinou stranu a zárodek protiútoku byl na světě. Už v poločase prvním nás bedřichovští přesvědčili o vražednosti svých brejkových situací a nejinak tomu bylo i tentokrát – 2:4. Od toho okamžiku už to od nás byla chvílemi pouze parodie na fotbal. Sice jsme se ještě snažili zkorigovat skóre, ale nebylo nám přáno. Všude jsme byli o krok později nebo pálili mimo. Fyzická převaha hostů byla s přibývajícími minutami evidentní a důsledkem toho byl i kuriózní pátý gól v naší síti, který téměř dokonale vykreslil náladu na hřišti. M.Pokorný podcenil míč od obránců, místo odkopu se jej snažil rozehrát, což si nenechal líbit dobře napadající bedřichovský útočník. Ten splnil svoji misi dokonale – nejdůležitější součást hry vybojoval a pečetil skóre na 2:5.

V úvodu utkání to ještě šlo, hra nevypadala tak špatně a můžeme jen litovat zbytečně obdržených branek. Druhá půle už byla pravým opakem, stereotypní nakopávání na osamoceného útočníka nemohlo být receptem na úspěch. Fyzicky jsme odešli, hosté si zaslouženě odvezli tři body.

Góly FK Rudná:

T.Hlavenka 2

Sestava:

M.Pokorný - L.Pandula, T.Hlavenka - J.Zelený , L.Bárta, M.Kunc -  S.Pandula

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery