Úvod » Sezóna 2015 » 2.liga - články o zápasech

11.kolo - FC DYNAMO Čížovky vs FK Rudná 6:3 (1:1)

publikováno 16.06.2015

Loni jsme od Čížovek dostali na jejich hřišti solidně nařezáno, byť jsme dojeli v nejsilnější možné sestavě. Ta letošní se oproti loňsku, co se kvality týče, liší a tak jsme na boskovickou umělku přijeli s jednoduchým cílem, totiž nedostat od jednoho z hlavních favoritů na postup velký příděl. V úvodních minutách jsme k tomu ale zdárně přispěli, T.Hlavenka váhal z rozehrávkou, z níž po pressingu domácích vyplynul rohový kop zakončený pohotovým volejem do šibenice - 0:1 pro domácí. Naštěstí nás brzký gól nepoložil a byli jsme to my, kdo tvořil hru. Velké šance skórovat měl dvakrát T.Hlavenka, u nějž v obou případech exceloval domácí brankář. Obrovská šance pak přišla po dobrém napadání J.Zeleného, který přistrčil míč L.Bártovi. Ten chtěl nahrát do prázdné branky S.Pandulovi, přihrávka ale přišla na paty a náš útočník tak zakončit nedokázal. L.Bárta se pak dostal ke svojí tvrdé střele, oba svoje pokusy ale nedokázal vměstnat do prostoru ohraničeném třemi tyčemi. Pak převzali iniciativu opět domácí, ovšem excelentními zákroky nás podržel M.Pokorný. A když už byl náš brankář překonán, zjevil se zničeho nic T.Hlavenka a akrobatickým zákrokem zabránil míči v cestě do sítě. Sedm minut před koncem poločasu přišla technická chyba čížovského brankáře, hrál rukou mimo pokutové území. K míči se postavila dvojice S.Pandula-L.Bárta, druhý jmenovaný vyslal svůj projektil do břevna domácí branky, od nějž se šťastně odrazil k nohám J.Zeleného a nakonec do sítě. Srovnání přišlo jako blesk z čistého nebe, nadějný stav 1:1 poté vydržel do konce poločasu.

Poločasová přestávka se nesla v optimistickém duchu, překvapivě dobrý výsledek dával slušnou naději na bodový zisk. A mohlo k němu být ještě o krůček blíže hned ve druhé minutě druhého dějství - T.Hlavenka si tradičně naběhl na rohový kop, ovšem jeho pokus vytěsnil doslova v hodině dvanácté mimo tři tyče poslední obránce domácích, toho času suplující vyběhnuvšího brankáře. Vzápětí jsme kopali druhý roh, jenže s úplně opačným efektem. Riskantní rozehru L.Bárty zachytilo útočné komando Dynama a s přesilou 2 na 1 si poradilo na jedničku - 1:2. Na druhý zbytečně darovaný gól jsme mohli bleskově odpovědět, S.Pandula vyslal do brejku J.Zeleného, jehož následnou přihrávku nedokázal do opuštěné branky usměrnit T.Hlavenka. Bohužel pak přišel desetiminutový výpadek, kdy nás třikrát domácí zle vytrestali. Na 3:1 zvyšovali po ryche provedeném brejku, na 4:1 po nedůsledném bránění a na 5:1 po zbytečně komplikované rozehrávce na jejímž konci byl nešťastný M.Pokorný jenž doslova zahnán a uštván domácími lovci trefil svým odkopem domácího útočníka, od jehož nohy zamířil míč do sítě. Úplně jsme se sesypali a hráli zbytečně nervózně, avšak přece jen jsme ještě vykřesali alespoň maličkou jiskřičku naděje. Nejprve T.Hlavenka dorážel do prázdné brány míč po sérii odrazů, aby téměř vzápětí snížil na rozdíl dvou branek R.Henčl. Ten se pěkně prosadil po rohovém kopu a vymetl šibenici domácí svatyně. Všechno v rudenských dresech se pak hnalo do útoku, nicméně domácí zkušeně využili hned první brejk a do rozhozené obrany pečetili na konečných 3:6.

Překvapivě nervózní a tvrdé utkání se soupeřem, se kterým jsme nikdy neměli slovní nebo jiný problém, nicméně tento zápas takový i naší vinou bohužel byl. Zaráží především některé tvrdé (a nepotrestané, byť pískal náš (!) rozhodčí) ataky domácího kapitána, který celkem třikrát knockoutoval loktem některého z našich hráčů. Zlomený zub L.Bárty budiž toho němým svědkem, Jinak se ovšem jedná o tým, který má vysokou kvalitu a fotbalovost, tři body si jednoznačně zasloužil a rozhodně patří do 1.ligy, kam mu postup osobně přeji. Společně s Kozárovem se jedná o nejlepší mužstvo v soutěži.

Góly FK Rudná:

J.Zelený, T.Hlavenka, R.Henčl

Sestava:

M.Pokorný - L.Pandula, T.Hlavenka - L.Bárta, R.Henčl, -  M.Kunc, S.Pandula, J.Zelený, L.Zelený

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery