Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Sezóna 2015 » 2.liga - články o zápasech

16.kolo - FC Rašov vs FK Rudná 3:2 (1:2)

publikováno 13.09.2015 (aktualizováno 27.09.2015)

Mladičké složení domácího týmu slibovalo fyzicky náročné sobotní odpoledne a průběh zápasu dal předzápasové prognóze za pravdu. Z úvodního tlaku domácích sice gólové nezapršelo, nicméně zapůsobil jako budíček - Rudná se herně srovnala, začala hrát jednoduše s množstvím nákopů a v poklidném tempu si v desáté minutě došla pro vedoucí gól. Nepovedenou střelu M.Stupky dostal za záda bezmocného brankáře J.Stupka. Místo navýšení skóre ovšem přišlo vyrovnání. Rašov, který mimo první minuty nevěděl co hrát, posadila na koně série chyb uprostřed hřiště a cizilérsky zakončený brejk. Z vyrovnání se domácí neradovali dlouho, brzy je druhým gólem schladil J.Zelený, kterému k brance pomohla výborná práce L.Zeleného před rašovským brankářem. Třetí branku mohl před koncem poločasu přidat J.Stupka, po hezké akci ale pálil nad. Domácí sice byli opticky více na balonu, působili aktivněji, ovšem šancí měli oproti rudenským poskrovnu.

Druhá půle tentokrát začala našim drtivým náporem, jen v ůvodních třech minutách jsme si vypracovali čtyři vyložené šance.  Nejprve si našel odražený míč J.Zelený, po kličce obránci mu ale zkazil radost vynikající zákrok domácího strážce svatyně. Po následném rohovém kopu předložil J.Zelený míč ve vápně osamocenému L.Bártovi, který nikým neatakován pálil nad. Po další přihrávce J.Zeleného šel sám na brankaře S.Pandula, mířil na zadní tyč, střela šla mimo. Čtvrtou a na dlouhou dobu poslední šanci, měl J.Stupka, z blízkosti ale napálil obličej brankáře. A tak samozřejmě přišlo to, co už dlouho viselo ve vzduchu - stokrát omílaná fráze opět zaúřadovala a potvrdila pravdivost tohoto fotbalového klišé. Nepříliš nebezpečná střela od poloviny hřiště prošla mezi bránícími hráči, M.Pokorný ji na poslední chvíli alespoň vyrazil, bohužel příhodně k nohám domácího hráče, pro nějž nebyl problém skórovat. Rašov, hnán početnou návštěvou i nadále sázel na kombinační styl plný pohybu, ale žádnou loženou šanci si vytvořit nedokázal, byť byl v této fázi zápasu určitě lepším týmem. Zapomínal však na zadní vrátka a jedné takové chyby mohl využít L.Zelený. Míč si však dal až příliš do běhu a hodně do strany, nicméně jeho dráhu doslova přeťal ukázkovým skluzem vyběhnuvší gólman. Píšťalka sudího zůstala němá. S vědomím plusového bodu jsme se snažili poslední minuty udržet nerozhodný stav, avšak až na zkušeně hrajícího M.Stupku se nám to příliš nedařilo. V poslední minutě se ovšem domácím podařil husarský kousek - po naší zbytečné ztrátě měli výhodu autového vhazování, kombinací se dostali k zakončení a střelou z velkého úhlu odpálili gejzír tříbodové radosti. Na změnu skóre již nebyla šance odpovědět.

Mladý tým domácích patří fotbalově na špici druhé ligy. Hráči jsou neustále v pohybu, míč jim nepřekáží a na svém domácícm hřišti, kde budou hrát celý podzim, budou nepříjemným soupeřem všem týmům. Nás může ztráta alespoň bodu, vzhledem k většímu počtu vypracovaných šancí, hodně mrzet.

Góly FK Rudná:

J.Stupka, J.Zelený

ŽK

S.Pandula

Sestava:

M.Pokorný - L.Pandula, T.Hlavenka - M.Stupka, J:Zelený - L.Bárta, S.Pandula, J.Stupka, L.Zelený

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery