Úvod » Sezóna 2015 » 2.liga - články o zápasech

21.kolo - DKS KOPEČEK Rájec vs FK Rudná 0:7 (0:3)

publikováno 18.10.2015

Dle instrukcí tentokráte nepřítomného kouče S.Panduly, si na rájecké Copacabaně prohodili posty J.Stupka a L.Pandula, který si tak vyzkoušel roli jedinného hrotového útočníka. S tajným přáním urvat tři body a zajistit si definitivní setrvání v soutěži, jsme do utkání vstoupili hladově a aktivněji. První dvě šance měl po dvojnásobném přiklepnutí od L.Panduly J.Zelený, pokaždé jej ale vychytal brankář. V tomto zápase náš útočník číslo jedna se na trápení svého kolegy zřejmě nemohl dívat a tak vzal spravedlnost do svých rukou. Vyměnil roli nahravače za roli střelce a po hlavičce L.Bárty nedal vyběhnuvšímu brankáři šanci. Druhý gól na sebe nenechal dlouho čekat. J.Zelený sice pálil jen do tyče, nicméně odražený míč si znovu našel agilní L.Pandula a křižnou přihrávkou našel nabíhajícího M.Stupku, jenž touto výzvou nepohrdl - 2:0. Rudná do soupeře dále bušila a odměnou jí byl třetí gól, který by se rozhodně neztratil v učebnicích malého fotbalu. M.Stupka rozehrál rohový kop nadýchaným obloučkem na  nabíhajícího T.Hlavenku a ten bez přípravy málem protrhl síť vně domácí svatyně. Kopeček se na svoji útočnou polovinu dostával jen sporadicky, nicméně návštěva před koncem poločasu zaváněla zdramatizováním jinak jednoznačného průběhu. Útočné choutky T.Hlavenky vytvořili v obraně díru, do níž vnikl domácí útočník. V sólovém nájezdu jej však zastavila tyč a následná dorážka šla mimo tři tyče.

Rychlé tempo zápasu si vyžádalo svou daň a úvod druhé půle patřil rájeckým. Hluchá pětiminutovka však Kopečku gólovou radost nepřinesla a tak se jal znovu úřadovat L.Pandula. Využil momentu překvapení, potrestal chybující obranu a zvýšil na rozdíl čtyř branek. Vysoké vedení nám znovu dalo lehkost a přineslo další branky. Na pětibrankový rozdíl zvyšoval po přihrávce M.Stupky J.Zelený, na jehož překvapivou střelu zády k brance nestačil domácí brankář reagovat. Do kolonky střelců se vzápětí po delší době přidal i L.Bárta, který ještě předtím stihl svým pokusem otestovat pevnost brankové konstrukce. Tentokrát se však dostal do sólového úniku a zvýšil na 6:0. Utkání se pak víceméně dohrávalo, domácí se sice snažili o alespoň čestný úspěch, ovšem M.Pokorný si cennou nulu, i s přispěním obrany, z rukou vyrvat nenechal. Naopak jsme ještě v samém závěru znovu udeřili, když M.Stupka přesně načasoval přihrávku do ulice na J.Zeleného a ten na dvakrát stanovil konečné skóre na zasloužených 7:0.

Trenérovi na dálku tak vyšel tah s výše uvedeným přehozením postů. J.Stupka díky své zkušenosti dobře dirigoval obrannou činnost, L.Pandula pak na nezvyklém postu v útoku odehrál vynikající utkání. Celkový výkon mužstva byl na vysoké úrovni, škoda, že to nepřišlo dříve. Nicméně tři body, znamenající záchranu, jsou doma a my se tak v posledním zápase můžeme v klidu rozloučit s ve všech směrech přelomovou sezónou 2015. Co bude dál, je teprve ve hvězdách.

Góly FK Rudná:

L.Pandula 2, J.Zelený 2, M.Stupka, T.Hlavenka, L.Bárta

Sestava:

M.Pokorný - T.Hlavenka, J.Stupka - L.Bárta, M.Stupka, J:Zelený - L.Pandula, J.Žahour

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery