Originál kolekce na Zoot.cz

Úvod » Sezóna 2015 » 2.liga - články o zápasech

22.kolo - FK Rudná vs DYNAMO Čížovky 3:1 (2:1)

publikováno 25.10.2015

Poslední kolo ročníku, krásné počasí a silná sestava jak naše, tak i soupeřova, slibovala zajímavou podívanou. Té se divákům nakonec dostalo měrou vrchovatou. Hned od počátku akce na straně jedné střídaly akce na straně druhé. Přetahovanou o úvodní branku vyhrálo čížovecké Dynamo, když hosté umě využili chyby T.Hlavenky. Vyrovnání na sebe nenechalo dlouho čekat a postaral se o ně jako správný kapitán L.Bárta. Na polovině hřiště se zmocnil míče, probil se přes dva hráče a bombou uklidil míč do šibenice. Vedení mohl přinést přímý kop M.Stupky, tomu ovšem chyběly centimetry a míč tak skončil pouze na spojnici břevna a tyče. Do slibné pozice se pak protáhl R.Mikolín, klička brankáři byla ale příliš dlouhá. Do dvou dobrých příležitostí se dostal M.Stupka, ale branky se dočkal až na pověstné "do třetice". L.Bárta rychle vhodil aut k nohám J.Zeleného, ten patičkou přes dva obránce našel na hranici vápna našeho osamoceného středopolaře, pro něhož už nebyl problém uklidit míč do prázdné branky. Vedení 2:1 vydželo až do poločasové přestávky.

Dějství druhé bylo víceméně ve znamení dobývání hostující branky ovšem s četným rušením naší obranné bohorovnosti v podobě čížovských brejků. Po několika zajímavých rudenských šancích musel proti jednomu z nich vytáhnout efektní zákrok M.Pokorný a tím odstartoval silnou útočnou pasáž Rudné. Svým typickým způsobem dvakrát po náběhu hlavičkoval T.Hlavenka, pokaždé mimo. Střelu M.Ryšavého, mířící do brány, zblokovala záda R.Mikolína. Po další střele M.Ryšavého předvedl parádní zákrok hostující brankář. J.Zelenému pak po dvou pobídkách od našeho aktivně hrajícího druhého záložníka chyběly k úspěšnému zakončení centimetry. Definitivní rozuzlení tak přinesla až akce R.Mikolína těsně před koncem, který vnikl do oslabené linie boskovického mužstva a stanovil konečné skóre na 3:1.

Zasloužená výhra proti velice silnému soupeři. Utkání hrané v dobrém tempu, s množstvím šancí a vynikajicími individuálními výkony (za nás např. M.Ryšavý, L.Pandula, L.Bárta, ale i M.Pokorný). Rozporuplnou sezónu jsme nakonec zakončili na pěkném šestém místě a jako nejlepší ze čtyř týmů, postoupivších ze třetí ligy, byť tomu ještě tři kola před koncem soutěže bylo naopak.

Góly FK Rudná:

L.Bárta, M.Stupka, R.Mikolín

Sestava:

M.Pokorný - L.Pandula, T.Hlavenka, J.Stupka - M.Stupka, M.Ryšavý - L.Bárta, R.Mikolín, S.Pandula, J.Zelený, J.Žahour

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce



Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery