Úvod » Sezóna 2016 » 2.liga - články o zápasech

8.kolo 2.MEVASPORT ligy: FC Žďárná - FK Rudná 0:1 (0:0)

publikováno 04.06.2016

Na nejméně oblíbené hřiště jsme se vydali napravit reputaci z loňské sezóny, kdy jsme zde utržili čtyřgólový příděl. Styl vedení zápasu se od minula vůbec nezměnil, kvalita místního povrchu toho nakonec stejně příliš neumožňuje. I tak byly k vidění některé zajímavé akce, na rudenské straně byl nejprve v dobré pozici u míče o fous později L.Bárta a poté L.Kalod, jenž po rohovém kopu hlavičkoval sám před brankářem mimo. Domácí hrozili především z našich chyb, po nepřesné malé domů T.Hlavenky předvedl své reflexy M.Pokorný. Žďárná se snažila pálit ze všech pozic a těžit z dorážek, odražené míče ale s jistotou zachytávali rudenští. Ti si také vytvořili největší příležitost první půle, po krásněm prostrčení J.Gajdošcha se ocitl sám před brankářem L.Kalod, ale jeho střelu na zadní tyč domácí číslo jedna zlikvidovalo. Před koncem poločasu ještě po přihrávce J.Zeleného pálil tvrdě S.Pandula, jeho projektil ale z nadějného směru vychýlila záda jednoho z obránců.

I druhé dějství nabídlo divákům úporný boj a taktické šachy, ale zlepšený pohyb rudenských později přinesl i pěkné kombinace. Namísto toho domácí sázeli na idividuality a dlouhé nákopy s nimiž si i díky obráncům M.Pokorný s menšími či většími obtížemi poradil. Efektně a téměř i efektivně se blýsknul L.Bárta, který svůj průnik po pravé straně zakončoval střelou mezi brankářovy nohy, ten stihl závoru spustit včas. Další, možná nejkrásnější, souhru v utkání po ose L.Bárta-J.Zelený-S.Pandula zakončoval náš útočník ránou pouze do tyče. Následná podobná akce výše uvedené trojice už ale přinesla gólovou radost. J.Zelený prostrčil mezi obránci na L.Bártu ten střelou z velkého úhlu překvapil brankáře tak, že ten stačil vyrazit míč pouze k nohám dobíhajícího J.Zeleného, který míč dotlačil do sítě. Vedení 1:0 následně Rudná bránila díky dobré organizaci hry a především  i díky skvělé práci a zkušenostem S.Panduly, který jako osamocený útočný hrot držel domácí několikaminutovou sérií autů a rohů až u jejich brány. Žďárné se sice nakonec v posledních minutách podařilo prolomit obranné postavení rudenských, nicméně míč, občas se potulující i v těsné blízkosti branky, nakonec vždy našel buď rukavice M.Pokorného nebo kopačku některého z bránících hráčů.

Takticky výborně zvládnuté utkání a doslova vyválčené tři body. Radost z vítězství ovšem kalí zranění L.Kaloda, který po nezaviněném pádu odkulhal v průběhu druhé půle ze hřiště s bolestí v koleni. 


Góly FK Rudná:

J.Zelený

ŽK:

T.Hlavenka

Sestava:

M.Pokorný - L.Pandula, T.Hlavenka, L.Zelený - L.Bárta, J.Gajdošech, M.Stupka, J.Zelený - L.Kalod, S.Pandula

Kalendář akcí

« 04 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930     
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz